Monday, May 14, 2012

Minum air limau/Lemon setiap hari





Potong limau/lemon dan masukkan 2-3 hiris kedalam satu gelas air suam dan minum. Lemon menjadikan air 'alkaline' dan memberi banyak khasiat terhadap kesihatan badan kita.
Seorang pakar dari Baltimore USA mengatakan airlemon bolih bunuh sel2 kanser dan ia lebih kuat lagi tindakan dari ubat kanser/chemotherapy.
Untuk pesakit2 saya yang mengalami berbagai jenis ovarian cyst termasuk endometriosis , adenomyosis dan fibroids sila cuba minum segelas air lemon yang fresh tiga kali  sehari selama 3-6 bulan dan lihat ada tak perubahan dan tumbuhan2 tersebut.












LEMON

Well - what a remedy for the disease unbelievable - There is no harm just
drinking this water as a normal water, day to day.?
Please pass this on to your family and friends.
hello!!! just want to share this good information
 
Just cut 2-3 thin slices of lemon in a cup/container and add drinking water will become "alkaline water",
drink for the whole day, just by adding drinking water. Take it as drinking water every day is good for everybody.
The surprising benefits of lemon!
I remain perplexed!
================================
Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Charles Street Baltimore , MD 1201.
This is the latest in medicine, effective for cancer!
Read carefully & you be the judge
Lemon (Citrus ) is a miraculous product to kill cancer cells .
It is 10,000 times stronger than chemotherapy
Why do we not know about that?
Because there are laboratories interested in making a
synthetic version that will bring them huge profits.
You can now help a friend in need by letting him/her know that lemon juice
is beneficial in preventing the disease.
Its taste is pleasant and it does not produce
the horrific effects of chemotherapy.
How many people will die while this closely guarded secret is kept,
so as not to jeopardize the beneficial multimillionaires large corporations?
As you know, the lemon tree is known for its varieties of lemons and limes.
You can eat the fruit in different ways:
you can eat the pulp, juice press, prepare drinks, sorbets, pastries, etc...
It is credited with many virtues, but the most interesting is the effect
it produces on cysts and tumors.
This plant is a proven remedy against cancers of all types.
Some say it is very useful in all variants of cancer.
It is considered also as an anti microbial spectrum against bacterial infections and fungi,
effective against internal parasites and worms,
it regulates blood pressure which is too high and an antidepressant,
combats stress and nervous disorders.
The source of this information is fascinating:
it comes from one of the largest drug manufacturers in the world,
says that after more than 20 laboratory tests since 1970, the extracts revealed that :
It destroys the malignant cells in 12 cancers
including colon, breast, prostate, lung and pancreas
The compounds of this tree showed 10,000 times better than the product Adriamycin,
a drug normally used chemotherapeutic in the world, slowing the growth of cancer cells.
And what is even more astonishing:
this type of therapy with lemon extract only destroys malignant cancer cells
and it does not affect healthy cells.
Institute of Health Sciences,
819 N. L.L.C. Cause Street , Baltimore , MD1201

19 comments:

  1. tq 4 sharing this info doc.. =)

    ReplyDelete
  2. can we substitute lemon with lime?

    ReplyDelete
  3. prof, boleh ke pregnancy lady minum air ni jugak memandangkan saya juga pernah menghidapi endometriosis sebelum ini.

    ReplyDelete
  4. kalo lelaki..bole amalkan ke doc?

    ReplyDelete
  5. Good info..nak cuba lah

    Saya dulu lepas rawatan DNC Fertility dengan Prof lepas pertama kali dtg haid..dengan kuasa Allah lepas tu terus mengandung.

    Terima Kasih Prof!

    Anak saya sihat sekarang ni! Hihihi

    ReplyDelete
  6. sy kerap kena keputihan yg banyak.... & kegatalan pada kemaluan... macam mane nak atasi doktor?

    ReplyDelete
  7. salam doc,
    sy nak tnya iberet folic 500gm boleh dimakan utk wanita yg rancang kehamilan ke?
    tq

    ReplyDelete
  8. salam doc , angiokeratoma tu bahaya x pada perempuan yang belum berkahwin .dan bagaimana cara untuk merawat angiokeratoma ni ?

    ReplyDelete
  9. kita juga punya nih artikel mengenai 'pakar', silahkan dikunjungi dan dibaca , berikut linknya
    http://repository.gunadarma.ac.id/bitstream/123456789/2576/1/232.pdf
    terima kasih

    ReplyDelete
  10. as salam. mohon share doc. tq

    ReplyDelete
  11. Ggur pd awal bln April tp hingga skrg xde rzki utk hamil..mhon penjelasan Doktor

    ReplyDelete
  12. adakah lecithin sesuai untuk di makan?

    ReplyDelete
  13. Salam. Dktor, sy baru brkahwin setahun dan baru dua mggu disahkan ada fibroid bersaiz 18cm x 11cm x 19.5cm.. Saya nak sangat mengandung.. Apa cadangan doktor untuk kes saya ni?

    ReplyDelete
  14. as salam doktor sy berumur 25 tahun dan masih belum berkahwin..sy ade masalah haid yg tidak teratur.. tahun 2013 baru 2 kali shaje haid. lepas 5 bulan tiada haid,baru2 nie datang haid pd 14.09.2013 and sampai sekarang darahnye masih tidak behenti 21.09.2013.. darah haid tersebut hanya keluar dalam kuantiti yang sedikit..

    ape cadangan doktor untuk kes saya..saya tgh buntu memikirkan masalah yang saya alami :(

    manismanis_madu@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Saya pelik sedikit dan nak tahu, bukankan lemon adalah acidic, macam mana pula bila dicampur air yang pH neutral boleh menjadi air alkali pula? Dari mana pulak datangnya alkaline tu? Kalau lime stone tu yer lah alkaline

    ReplyDelete
  16. "Though it seems counter-intuitive to think that adding an acidic lemon to your purified drinking water could ultimately produce an alkaline result, it's important to remember that fresh lemons are also anionic. Once you drink the acidic lemon water, it will become alkaline as your body reacts with the lemons' anions during the digestive process" That is the answer copied from this article http://life.gaiam.com/article/how-increase-alkalinity-your-water

    ReplyDelete
  17. selamat pagi dan assalamualaikun prof ? saya berumur 37 tahun berkahwin dan belum mempunyai anak. saya telah beberapa kali membuat IUI di hospital kerajaan tetapi tidak berjaya. mengikut doktor pakar GH saya tidak mempunyai sebarang masalah. apa saranan doktor.

    ReplyDelete
  18. Very good info, tq doc...i want try..

    ReplyDelete
  19. Menurut Kang Wahid Limaulemon vitamin c berguna...

    ReplyDelete